Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαράντου

August 9, 2020
Αμάραντος
8-8-2020

Αγαπητοί χωριανοί,

 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου τηρώντας τις εντολές των επιστημόνων και της Κυβερνήσεως, με την συναίσθηση της ευθύνης, σας ανακοινώνει οτι δεν θα διοργανώσει το καθιερωμένο πανηγύρι στις 14 - 15 Αυγούστου του 2020.
 Η πανδημία και η θλιβερή εποχή που ζούμε, ας μην μας καταβάλλουν όμως.
 Να ανασύρουμε τις παραδοσιακές μας αξίες, το πολιτιστικό "οπλικό μας σύστημα" και να γίνουν το αντίδοτο στον κίνδυνο.
 Το υψηλό ήθος και οι άγραφες κληρονομικές εντολές, αυτές που μας στήνουν όρθιους και κρατάνε το κεφάλι πάνω από το ποτάμι της οποιασδήποτε κατρακύλας, τις αξίες που δεν αφήνουν να εξοντωθεί η εσωτερικότητα της ψυχής μας!

Αγαπητοί χωριανοί,
 Ας τηρήσουμε με αξιοπρέπεια τις εντολές, δείχνοντας σεβασμό στον συνάνθρωπο και στον εαυτό μας...Μέσα στην θλίψη ας χαράξουμε ένα χαμόγελο, νοερά ας βρεθούμε όλοι μαζί, να σύρουμε τον κυκλικό χορό μας στις νότες της παράδοσης και να προσευχηθούμε στην Μεγαλόχαρη Παναγία και τον Προστάτη μας Άγιο Γεώργιο να σταματήσουν το κακό...
Ευχόμαστε υγεία σε όλους!  
Καλή αντάμωση στο αγαπημένο μας χωριό! Ο Αμάραντος είναι εδώ και σας περιμένει...

Με σεβασμό και αγάπη,
το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαράντου

 

Ετήσιος χορός Αμαράντου

February 17, 2020
Ανακοίνωση της Αδελφότητας Αμαράντου:

"Την Κυριακή 08/03/2020 και ώρα 13:00, θα πραγματοποιηθεί ο Ετήσιος Χορός της Αδελφότητας Αμαράντου στο κατάστημα”ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ”, Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Αργυρούπολη (στάση metro Αργυρούπολης).

- Μενού:
Χωριάτικη, Τυροκαυτερή, Πατατοσαλάτα, Σουφλέ, Τυρομπουκιές, Τηγανιά Κοτόπουλο, Ποικιλία Κρεατικών, Απεριόριστο Κρασί/ Αναψυκτικά.
- Θα υπάρχει επιλογή και για τους συγχωριανούς που νηστεύουν.

Το κατάστημα διαθέτει live μουσική με λαϊκά - ελαφρολαϊκά - έντεχνα ακούσματα αλλά στην παρέα μας θα είναι και η ζυγιά του Antonis Kakouris με τα Ηπειρώτικα!

Για τους μικρούς μας συγχωριανούς, απέναντι υπάρχει και παιδική χαρά!!

Τιμή Πρόσκλησης 21€!"


Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αδελφότητα Αμαράντου.
 

Κοπή πίτας Αδελφότητας Αμαράντου 2020

January 8, 2020
 Ανακοίνωση της Αδελφότητας Αμαράντου:

"Με μεγάλη μας χαρά, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην κοπή πίτας του χωριού μας, το Σάββατο 25/01/2020 και ώρα 17:00 στο γραφείο της Αδελφότητας (Αγ. Κωνσταντίνου 4, 10431, Αθήνα, 5ος όροφος, Σταθμός Μετρό Ομόνοια).

 Σας περιμένουμε όπως και πέρυσι να ανταλλάξουμε ευχές, και να γιορτάσουμε με καφέ, τσίπουρο και...κλαρίνο! Ο Αντώνης Κακούρης θα είναι στο κλαρίνο.

 Μετά την περσινή επιτυχία σας προσκαλούμε και φέτος να συμβάλλετε με τις Ηπειρώτικες και μη συνταγές (αλμυρές ή και γλυκές), και να γευτούμε λίγο από Αμάραντο.

 Παρακαλούμε να διαδώσετε την πρόσκληση σε χωριανούς που δεν είναι μέλη της σελίδας μας στο Facebook.

Σας περιμένουμε με χαρά
Το Δ.Σ. Αδελφότητας Αμαράντου
(Λ. Κυρίτσης, Π. Παπαγιαννοπούλου, Α. Ζάμπος, Λ. Ντούτση, Γ. Βαρναβέλια, Α. Χιοτέλη)"
 

Πανηγύρι Αμαράντου 2019

July 31, 2019
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαράντου διοργανώνει το ετήσιο καθιερωμένο πανηγύρι στις 14 και 15 Αυγούστου. 

Κλαρίνο στις 14 ο Θοδωρής Δημοπότσης και τραγούδι ο Νίκος Αρβανίτης.

Στις 15 θα είναι μαζί τους και ο Δήμος Πότσης (κλαρίνο) και τραγούδι ο Βασίλης Δημουλάς.

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε. Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για εμάς.
 

Κοπή της πίτας του Αμαράντου

January 3, 2019


Ανακοίνωση της Αδελφότητας Αμαράντου:

"Με μεγάλη μας χαρά, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην κοπή της πίτας του χωριού μας, το Σάββατο 19/01 και ώρα 17:30, στο γραφείο της Αδελφότητας (Αγ. Κωνσταντίνου 4, 10431, Αθήνα, 5ος όροφος).

Σας περιμένουμε όλους για να ανταλλάξουμε ευχές για το Νέο Έτος και να γιορτάσουμε με άφθονο καφέ, τσίπουρο (από τα Λουτρά) και… κλαρίνο! Οι Αντώνης Κακούρης (κλαρίνο), Νίκος Κατσαρός (ντέφι), και Γιώργος Σάρρος (λαούτο) θα μας συντροφεύσουν με Ηπειρωτικές μελωδίες!

Θα θέλαμε να στήσουμε μια ωραία γιορτή -για ένα ευχάριστο Σαββατόβραδο- οπότε σας προσκαλούμε όλους να συμβάλλετε με Ηπειρώτικες συνταγές (αλμυρές ή/και γλυκές), για να γευτούμε λίγο από Αμάραντο, να αναπολήσουν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι!

Παρακαλούμε να διαδώσετε την πρόσκληση σε χωριανούς που δεν είναι μέλη της σελίδας μας στο fb.

Σας περιμένουμε με χαρά!

Το Δ.Σ Αδελφότητας Αμαράντου:
Λ. Κυρίτσης, Π. Παπαγιανοπούλου, Α. Ζάμπος, Λ. Ντούτση, Γ. Βαρναβέλια."
 

Επίσημη αναγνώριση Ιαματικών Πηγών Αμαράντου και Καβασίλων

June 28, 2018
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κόνιτσα: Επίσημη αναγνώριση Ιαματικών Πηγών Αμαράντου και Καβασίλων

Ιδιαίτερα σημαντική για το Δήμο Κόνιτσας η αναγνώριση των φυσικών πόρων «Πηγή Καβάσιλα» και «Πηγή Αμαράντου» ως Ιαματικών Πηγών με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (Φ.Ε.Κ.: 2165, τ. β’, 12.06.2018).
Μετά από επίπονη προσπάθεια σχεδόν τεσσάρων ετών του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παπασπύρου, του Αντιδημάρχου κ. Γεώργιου Καλλιντέρη και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου κ. Μάρκου Κιούρη, επιτεύχθηκε η αναγνώριση, η οποία αποτελεί αφετηρία για την περαιτέρω αξιοποίηση και ανάπτυξη των Ιαματικών Πηγών.
Επισημαίνεται ότι και τα θειούχα Ιαματικά Λουτρά των Καβασίλων και τα Ιαματικά Λουτρά του Αμάραντου βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πόλη της Κόνιτσας και είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, τα Λουτρά Αμαράντου έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και είναι κατάλληλα για πολλές παθήσεις, ιδιαίτερα ρευματοπάθειες, ισχυαλγία κ.ά. Οι εισπνοές συμβάλλουν στη θεραπεία παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος, όπως ασθματικές καταστάσεις, βρογχίτιδες, χρόνια πνευμονικά εμφυσήματα, ρινίτιδα, φαρυγγίτιδα. Η θερμοκρασία του ατμού, που εξέρχεται από τα βάθη της γης μέσα από 15 καρστικά ρήγματα, ανέρχεται στους 32.6 – 38.1ο C. Τα Λουτρά Καβασίλων θεωρούνται κατάλληλα για τη θεραπεία ρευματοπαθειών, καθώς και δερματικών, ορθοπεδικών και γυναικολογικών παθήσεων και άλλων. Η θερμοκρασία του νερού ανέρχεται στους 30.5ο C. Επιπλέον, η πόση του νερού συμβάλλει στη θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος, του ήπατος, της χολής και των νεφρών. Θεραπευτικές ιδιότητες, εκτός από το νερό, έχει και η λάσπη με την οποία επαλείφονται συχνά οι λουόμενοι.
Ο Δήμος Κόνιτσας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την αρωγή τους στην προσπάθεια αυτή την Περιφέρεια Ηπείρου και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη, τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Μάρκο Δανά, καθώς και τους επιστημονικούς μελετητές, που εργάστηκαν για τη σύνταξη του σχετικού φακέλου.

Κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί ότι με την ισχυρή βούληση της Περιφέρειας Ηπείρου και τις άοκνες προσπάθειες της Αντιπεριφερειάρχη κας Τατιάνας Καλογιάννη και των συνεργατών της, βρίσκεται στην τελική φάση η σύνταξη της μελέτης «Εκπόνηση μελέτης προγραμματικού σχεδίου (master plan) ανάπτυξης ιαματικού τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου», ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που θα απευθύνονται σε κοινό και εκτός Ελλάδας. Ειδικότερα, στόχο της μελέτης αποτελεί η συγκρότηση ενός σχεδιαστικού πλαισίου ικανού να εγγυηθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Περιφέρεια, το οποίο θα συμβάλει στην προετοιμασία έργων – δράσεων με τη χρήση υφιστάμενων χρηματοδοτικών πηγών ή εργαλείων.
Η συνεργασία συνεχίζεται και με τους δύο φορείς και ευελπιστούμε στην αρτιότερη οργάνωση, την άμεση και εύρυθμη λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Καβασίλων και Αμαράντου, που αποτελούν θησαυρό για την περιοχής μας.
 

Ετήσιος Χορός Αμαράντου

February 26, 2018
Ο ετήσιος χορός του Αμαράντου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 13:30 το μεσημέρι στο μουσικό μεζεδοπωλείο "ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ", Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Αργυρούπολη (ακριβώς στην στάση Μετρό Αργυρούπολη - Ελληνικό).

Το κόστος είναι €20 και η τιμή περιλαμβάνει πλήρες μενού, απεριόριστο ποτό & αναψυκτικά.

Για αγορά προσκλήσεων και διαθέσιμα τραπέζια μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Aδελφότητα Αμαράντου.

 

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Αδελφότητας Αμαράντου

January 29, 2018
Την Πέμπτη 25/01/2018, πραγματοποιήθηκε μέσω εκλογικής διαδικασίας η ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Αδελφότητας Αμαράντου. Σε αυτήν συμμετείχαν συγχωριανοί οι οποίοι παραβρέθηκαν στην κοπή της στις πίτας 14/01/2018 και δήλωσαν ενδιαφέρον.

Το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας Αμαράντου αποτελείται από:
(εντός Ιανουαρίου θα γίνει και η τυπική διαδικασία παράδοσης - παραλαβής)

Πρόεδρος: Κυρίτσης Φ. Λεωνίδας
Αντιπρόεδρος: Κούκη Γ. Σοφία
Δημόσιες Σχέσεις: Άγγελος Μ. Ζάμπος
Γραμματέας: Πωλίνα Θ. Παπαγιαννοπούλου
Ταμίας: Λευκή Ι. Ντούτση
 
Με εκτίμηση,
Δ.Σ. ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ

 

Κοπή της πίτας του Αμαράντου

January 6, 2018
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ
"Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Χωριανοί,
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας του χωριού μας σας καλεί στο κόψιμο της πίτας που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 11π.μ. στο Γραφείο της Αδελφότητας, Αγ.Κωνσταντίνου 4, 5ος όροφος, Αθήνα (πλ. Ομόνοιας). Παρακαλούμε όπως όλοι οι χωριανοί άντρες, γυναίκες και παιδιά, νύφες και γαμπροί να δώσουμε το παρόν στην εκδήλωση αυτή. Eίναι απάραδεκτο εμείς οι Αμαραντιώτες που πονάμε τον τόπο μας και αγαπάμε το χωριό μας να απέχουμε και να μη συμμετέχουμε σε Αμαραντιώτικες εκδηλώσεις. Μια Κυριακή μεσημέρι μέχρι την Ομόνοια δεν είναι μεγάλη θυσία. Θα ανταμώσουμε με φίλους, συγγενείς, συνομήλικους, θα κουβεντιάσουμε και πάνω απ΄όλα θα νοιώσουμε Αμαραντιώτες. Οι νεώτεροι ας δώσουν το παρόν, έχουν υποχρέωση να συνεχίσουν την ιστορία. Το χωριό ρήμαξε, ας μη ρημάξουμε και τις ψυχές μας. Mε την αποχή μας το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να διαλύσουμε την Αδελφότητα. Τόσο οι παλαιότεροι όσο και οι νεώτεροι έχουμε ιερά υποχρέωση,να διατηρήσουμε και να μη βγάλουμε στο σφυρί αυτά που με τόσους κόπους και αγώνες έφτιαξαν οι προγόνοί μας.
Να γνωστοποιηθεί σε όλους τους χωριανούς.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Χρήστος Κούκης, Πρόεδρος
Κάπος Παύλος, Αντιπρόεδρος
Γεράση Ευτυχία, Γραμματέας
Παπαγιαννόπουλος Χαρίλαος, Ταμίας
Δάψης Λεωνίδας, Μέλος
Στέρτσιου Ανθούλα, Μέλος
Σκορδάς Βασίλειος, Μέλος
 

Τα Ιαματικά Λουτρά Αμαράντου στην 33η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2017

November 20, 2017


Στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2017, που έλαβε χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη από 10-12 Νοεμβρίου, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Κόνιτσας και τα Ιαματικά Λουτρά Αμαράντου από τον κ. Κωνσταντίνο Ζιάκο, υπεύθυνο των Λουτρών Αμαράντου. Στο περίπτερο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας προβλήθηκαν τα μοναδικά στο είδος τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, Λουτρά Αμαράντου, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κόνιτσας.Τα Ιαματικά Λουτρά Αμαράντου σε υψόμετρο 1260μ., γνωστά για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ατμού 37ο C, που εξέρχεται από 15 καρστικά ρήγματα, είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως ρευματοπάθειες, νευραλγίες, ισχιαλγίες, γυναικολογικές παθήσεις κ.ά., αποτελούν δώρο της φύσης και ιδεώδη προορισμό για όσους αναζητούν ευεξία και χαλάρωση με θέα τις κορυφές του Γράμμου και του Σμόλικα.

Πηγή: Facebook Δήμου Κόνιτσας


 

Το χωριό


Αμάραντος Κονίτσης Βρίσκεται 27χλμ. βόρεια της Κόνιτσας στο νομό Ιωαννίνων,μέσα στο πράσινο και την πυκνή βλάστηση.Το καλοκαίρι η κίνηση αυξάνεται λόγω των Ιαματικών Λουτρών που βρίσκονται σε απόσταση 5χλμ. από το χωριό.

Translate This Page

 Copyright 2010-2011 Αμάραντος Κονίτσης

Make a free website with Yola