Συζητείται τη Δευτέρα, 7 Ιουλίου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

Με διαδικασίες-εξπρές η Περιφερειακή Αρχή εισαγάγει προς συζήτηση τη μελέτη μεταφοράς πόσιμου νερού από τον Αμάραντο της Κόνιτσας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων: αυτή τη Δευτέρα, 7 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου καλείται να γνωμοδοτήσει επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μεταφορά νερού στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η Περιφέρεια Ηπείρου- Π.Ε. Ιωαννίνων- Δ/νση Τεχνικών Έργων- τμήμα Δομών Περιβάλλοντος.

Την εισήγηση θα κάνει η  Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο της Κόνιτσας σε πρόσφατη συνεδρίαση του γνωμοδότησε αρνητικά για το συγκεκριμένο έργο, ενώ αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο έργο έχουν εκφράσει και παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου («ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου).

Η δημόσια διαβούλευση για την κατάθεση προτάσεων για το συγκεκριμένο έργο έληξε στις 30 Ιουνίου. Η συζήτηση για τον Αμάραντο είναι το τελευταίο – 15ο- θέμα της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Πηγή: pamvotispress.gr