Τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Αυγούστου έγινε διάρρηξη στο εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ανήμερα της γιορτής του, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το λαογραφικό μουσείο, καθώς και απόπειρα διάρρηξης σε ένα σπίτι.


 
  Οι ιερόσυλοι εισήλθαν στον Άγιο Γεώργιο αφού έκοψαν τα κάγκελα από ένα μικρό παράθυρο στην πίσω πλευρά του ναού. Αφαίρεσαν μία ασημένια εικόνα από το ιερό, έναν επιτάφιο, ένα κουμπαρά του 1908 κι έναν ασημένιο σταυρό αγιασμού,κειμήλιο μεγάλης ιστορικής αξίας από το 1900. Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στο εσωτερικό της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στο Ιερό Βήμα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το epirusgate και στη συνέχεια διέφυγαν από την κύρια είσοδο της εκκλησίας.  Στο μουσείο μπήκαν αφού έκοψαν τα κάγκελα από το φεγγίτη και αφαίρεσαν δεκάδες αντικείμενα τα οποία ήταν οικογενειακά κειμήλια των κατοίκων του χωριού που τα είχαν δωρίσει στο μουσείο.  Συγκεκριμένα οι δράστες πήραν είκοσι (20) δακτυλίδια, μία γυναικεία κεντητή ζώνη και μία επάργυρη θήκη πυρίτιδας (παλάσκα). Τα περισσότερα από τα αντικείμενα μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.


  Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το μουσείο του χωριού όπως ήταν παλαιότερα μαζί με τα κειμήλια τα οποία εκλάπησαν.  Στο εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος οι δράστες μπήκαν και πάλι κόβοντας τα κάγκελα από ένα μικρό παράθυρο αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι, παρά μόνο προκάλεσαν μικρές ζημιές. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το εξωκλήσι όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια.  Πριν από δύο περίπου μήνες άγνωστοι είχαν διαρρήξει το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, δύο σπίτια και είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν άλλο ένα σπίτι καθώς και το εκκλησάκι που βρίσκεται στο νεκροταφείο του χωριού.

  Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.