Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι καλησπέρα σας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου σας εύχομαι Χρόνια Πολλά,καλώς ανταμωθήκαμε!Κάθε φορά που ανταμώνουμε η συγκίνηση είναι βαθειά,είναι ιερή,μεταφραζόμενη σε αγάπη που δημιουργεί τον κρίκο που ενώνει εμάς που ζήσαμε μαζί αλλά και με τις νεότερες γενιές και αυτές μεταξύ τους.Εδώ κάθε χρόνο,στον επιβλητικό μας έλατο,σύμβολο γενεών και γενεών,γιορτάζουμε και τιμούμε την Μεγαλόχαρη Παναγιά!
 Πατροπαράδοτο έθιμο το πανηγύρι,αποτελεί σταθμό και πόλο έλξης και ευκαιρία για αναβάπτιση στην κολυμβήθρα των ηθών και εθίμων της γεννέθλιας γης μας.Τιμάμε την παράδοσή μας!Κι απόψε μια ιδιαίτερη βραδιά,τιμάμε την μουσική  μας παράδοση,αφού τα περισσότερα και προπάντων τα σπουδαιότερα ιδανικά που συμβολίζουν και δίνουν αξία και νόημα στη ζωή,ενωμένα πότε με ορισμένα περιστατικά και πότε με ορισμένα πρόσωπα ιστορικά ή μυθικά έχουν γίνει και γίνονται τραγούδι και υπόθεση τραγουδιών.
 Στο τραγούδι εμπιστεύτηκε η λαϊκή ψυχή σημαντικό μέρος από την πολύμορφη κληρονομιά των προγονικών μύθων,θρύλων και διηγήσεων.Στο τραγούδι εμπιστεύτηκε και με αυτό φρόντισε να θεμελιώσει και να περισώσει και την ιστορική μνήμη για πλήθος γεγονότα που κατά καιρούς έντονη προκάλεσαν στο λαό την ψυχική συγκίνηση.
 Ο λαϊκός οργανοπαίχτης μάθαινε και μαθαίνει την τέχνη μόνος του!Έτσι και τα ηπειρώτικα λαλούμενα παίζουν αυτοδίδαχτοι οργανοπαίχτες και διατηρούν,κρατούν απαράμιλλη αγάπη για την μουσική μας παράδοση.
 Η παραδοσιακή μας μουσική έχει ιστορική σύνδεση με το λαό,με την ζωή σε όλες τις εκδηλώσεις και πρέπει να κρατηθεί αμόλυντη.Ακόμη με περηφάνεια να την επαινούμε γιατι αναμφισβήτητα υπερέχει απ'όλα τ'άλλα ακούσματα.Εγαλούχησε γενιές και γενιές και σφυριλάτησε δεσμούς με την γεννέθλια γη.Από εμάς εξαρτάται να διατηρηθεί και να μεταδοθεί και στο μέλλον για πάντα.
 Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι
 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος θεωρεί μοναδική την προσφορά των οργανοπαιχτών στην μουσική μας παράδοση και εκτιμώντας ως πανάξιο εκπρόσωπο όλων των προηγούμενων μουσικών γενεών τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου κ. Μιχάλη Πανουσάκο,του απονέμει μια τιμητική πλακέτα ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του μεγάλου του έργου,ως αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς του.
 Ο μεγάλος μας αυτός μουσικός γεννήθηκε στη Βούρμπιανη πριν από 84 χρόνια.Μόλις 10 χρονών άρχισε να ασχολείται με το ντέφι και στα 15 του βρήκε την ολοκλήρωσή του.Γι'αυτό το οποίο ήταν γεννημένος να κάνει.Έπιασε το κλαρίνο και από τότε δεν το αποχωρίστηκε ποτέ.Έπαιξε με όλους τους μεγάλους ντόπιους μουσικούς.Στο χωριό μας πρωτόπαιξε αρχές της δεκαετίας του '40.Έκτοτε αρκετές φορές συμμετείχε στις εκδηλώσεις και στα πανηγύρια μας.Μαζί του έπαιξαν πολλοί νεότεροι μουσικοί,αυτός όμως που ξεχώρισε και βρίσκεται ακόμη δίπλα του είναι ο κ. Θανάσης Χριστόπουλος,ο οποίος μας κάνει την τιμή να βρίσκεται εδώ.
 Απόψε δεν τιμούμε μόνο τον μεγάλο μουσικό Μιχάλη Πανουσάκο,τιμούμε και το εξαίρετο ήθος του μεγάλου καλλιτέχνη,και λέγοντας ήθος εννοούμε ένα χαρακτήρα σεμνό,ακέραιο,φιλάλληλο,ευγενικό,με ιδιαίτερη ψυχική καλλιέργεια.Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι τιμώντας απόψε τον κ. Μιχάλη Πανουσάκο,τον δικό μας αγαπητό και σεβαστό Μιχάλη,τιμάμε την μουσική μας παράδοση.Σ'ευχαριστούμε θερμά για όσα μας πρόσφερες και για όσα ακόμη έχεις να μας προσφέρεις.